Stopi v stik

Sistem je trenutno na voljo v Nemčiji in Veliki Britaniji, načrtujemo pa razširitev v dodatne države.

Modularne rešitve

»Smart Chap« je modularni energetsko upravljalni sistem, oblikovan za povečanje domače uporabe solarne energije ter učinkovito rabo elektronskih naprav v vašem domu. 

Osnovna konfiguracija sistema je sestavljena iz elektronske krmilne enote, sistema PV, naprave za shranjevanje energije, baterijski inverter in merilec elektrike. Osrednji del sistema predstavlja elektronska krmilna enota, ki usklajuje vse komponente. Sistem lahko upravljate z aplikacijo “Smart Chap”, inovativno aplikacijo za upravljanje in nadzor. Odprta, v funkcionalnost usmerjena platforma, je namenjena integraciji dodatne strojne in programske opreme, zaradi česar ta rešitev resnično izstopa.

Inteligentna aplikacija

Z aplikacijo "Smart Chap" lahko nadzirate in upravljate s pretoki energije v domu.

Nadzorovanje

Z upravljavcem energije lahko stranke kadar koli nadzirajo pretoke energije doma na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Na primer: koliko elektrike trenutno proizvaja strešni solarni sistem, stanje napolnjenosti akumulatorja in trenutne energetske potrebe doma. Z upravljavcem energije lahko prikažete, kdaj in ob katerem delu dneva se porablja samoustvarjena energija. Prav tako meri energetsko avtonomijo doma in prikazuje nasvete za izboljšave. Vsi podatki so shranjeni in jih lahko nato prikažete v grafih za ocenjevanje določenih obdobij.

Analiza porabe

V naslednji razvojni stopnji bo mogoče tudi razčleniti porabo energije najpogosteje uporabljene gospodinjske opreme (npr. hladilnik, zamrzovalnik, TV) za natančen prikaz prevelikih porabnikov energije in prepoznavanje potenciala varčevanja z energijo. Postopek je menovan razčlenitev.

Gumb

Aplikacijo "Smart Chap" lahko poleg nadzora pretokov energije uporabljate tudi za ciljni nadzor shranjevanja energije, dovajanje energije v javna omrežja in porabo energije.

Časovno premikanje

Največji izziv pri najboljšemu izkoriščanju domače porabe ali samoproizvedene solarne elektrike je dejstvo, da se solarna energija proizvaja samo podnevi, kljub temu pa je v gospodinjstvih porabimo vse več tudi ponoči. Z nadzorom shranjevanja energije lahko to težavo rešimo in naredimo solarno energijo ves čas razpoložljivo.

Upravljanje porabe (z rezanjem konic oz. "peak shaving")

Aplikacija vsebuje pametno upravljanje električne porabe, ki uporabnikom omogoča nadzorovanje naprav, ki porabljajo energijo prek brezžične električne vtičnice. V prihodnosti bo mogoče tudi neposredno nadzirati naprave, ki so "pripravljene za pametno omrežje". V aplikacijo je že vgrajena možnost vremenske napovedi. V prihodnosti bo to funkcijo mogoče uporabiti za nadzorovanje porabe električnih naprav, na primer za samodejen preklop/ vklop pralnega stroja ali toplotne črpalke, če sije sonce.

Posebne funkcije

Visoko kvalitetni sestavni deli

Sharp je med vodilnimi svetovnimi specialisti pri solarnih energetskih rešitvah z več kot 55-letnimi tržnimi izkušnjami, ki pričajo o našem strokovnem znanju in zanesljivosti. Ključni sestavni deli sistema, npr. solarne panele, deli za shranjevanje energije in aplikacija "Smart Chap", so bili razviti in proizvedeni v Nemčiji in bodo potrjeni s certifikatom nemškega združenja za električne, elektronske in informacijske tehnologije (VDE).

Prilagodljiva modularna rešitev

Modularen pristop omogoča uporabo posameznih sestavnih delov in nadzor povezanih naprav. To pomeni, da je rešitev primerna tako za nove PV-inštalacije kot že nameščene PV-sisteme.

Pristop odprte platforme

Izvorna Sharpova rešitev uporablja Sharpove solarne panele, 5 kWh litij-ionski akumulator proizvajalca BMZ in inverter proizvajalca Victron. Vendar naša rešitev izstopa ravno zaradi odprte platforme. To pomeni, da je sistem v bistvu združljiv tudi s sistemi za proizvajanje energije drugih proizvajalcev (solarne, hidro in vetrne energije) in je zato popoln za dodatno namestitev po vsej državi. Prav tako je mogoče preprosto vgraditi akumulatorje in inverterje drugih proizvajalcev, če so programirani potrebni gonilniki naprav. Standardni vmesniki sistema se nenehno razširjajo.

Analiza porabe

Funkcija analize porabe strankam zagotavlja transparenten pregled porabe energije. Zaradi tega je mogoče prepoznati prevelike porabnike energije in jih po potrebi zamenjati.

Trajnost – energetska trgovina

Ob nakupu rešitve "Smart Chap" stranke samodejno pridobijo dostop do energetske trgovine, v kateri lahko nadgradijo strojno opremo in kupijo nove aplikacije. 

Aplikacija se posodablja samodejno z najnovejšo različico vdelane programske opreme. S Sharpovo rešitvijo HEMS strankam zagotavljamo, da so stalno v stiku z razvojem tržišča.

Razširitev pametnega doma

V kasnejših razvojnih stopnjah bo sistem razširjen tako, da bo ponujal rešitev pametnega doma vse-v-enem z dodatnim upravljanjem prek naprave. Tako bo mogoče dodatno upravljati naprave, kot so toplotne črpalke, termostati, klimatske naprave, naprave za osvetlitev in domačo varnost.

OEM/originalna rešitev

Na zahtevo poslovne stranke, npr. javne službe, lahko uporabniški vmesnik programske opreme prilagodimo na zasnovo podjetja.

Sistemsko nadziranje

Na zahtevo končnega uporabnika, podjetja za dobavo elektrike in inštalaterja bo mogoče nadzirati vse nameščene sisteme prek središča za namestitev.

Popolno izkoriščanje

Proizvodnja čiste energije, izogibanje emisijam CO2 in zniževanje porabe energije je le nekaj prednosti za končnega porabnika.

Zaščita okolja

Dandanes je javnost bolj ozaveščena glede pomembnosti zaščite tako okolja kot podnebja. Zato sta proizvodnja čiste energije in zmanjšanje porabe energije najvišji prioriteti. Uporabnik lahko aktivno prispeva k prehodu na drug energetski vir in zagotovi, da planet ostane zdrav tudi za prihodnje generacije.

Finančne prednosti

Cene elektrike se dvigujejo, medtem ko cena namestitve solarnega sistema pada – skupaj ta dejavnika osmislita nakup PV-sistema kot modro investicijo. Z rešitvijo "Smart Chap" lahko uporabniki nadzorujejo in optimizirajo tudi domačo porabo in s tem dosežejo pametne prihranke. Vladne subvencije in posojila lahko zagotovijo nadaljnje finančne spodbude na državni ravni.

Svoboda in upravljanje

Stranke lahko dosežejo veliko več svobode in varnosti z namestitvijo sistema solarne energije. Nič več izpostavljenosti tarifam ali dvigom cen, poleg tega pa tudi možnost upravljanja samoustvarjene elektrike z aplikacijo "Smart Chap" v skladu s situacijami in potrebami strank. Zaradi aplikacije imajo stranke vedno pregled nad pretoki energije v domu.