Stopi v stik

UCCT – popolna izbira za popolne video stene

Standardne video stene imajo pogosto različne bele točke med zasloni. Temne pike ali lise lahko vplivajo na kakovost in enakomernost vsake prikazane vsebine. Ta zameglitveni fenomen je poimenovan "Mura", to je japonski izraz za "neenakomernost", ki se je običajno ne da popraviti.

Sharp ima popolno rešitev …

Sharpova tehnologija enotne barvne kalibracije (UCCT) odstrani vse lise (Mura) in vidne neenakomernosti z dodajanjem spektra RGB vsaki slikovni piki, na katero vpliva zameglitev.
Rezultat je popolnoma enotna bela točka in barvna konsistenca po celotnem zaslonu.

Kako deluje

1. korak – video stena + UCCT

UCCT je strojna tovarniška kalibracija "3D piksel za piksel", ki z uporabo najsodobnejše kamere “xyz” uporabi korekcijo Mura in barvno kalibracijo s kombinacijo ti. "Look Up Tables" (LUT).

Po uporabi je vidna izboljšava, vendar ima vsak zaslon lasten profil UCCT in bele točke se lahko v video steni razlikujejo od zaslona do zaslona. Zato je za najboljše rezultate potreben naslednji korak.

2. korak – video stena + UCCT + kalibracija

Zunanji senzor meri belo točko in barvni profil vsakega zaslona. Sharpova programska oprema za namestitev zaslona Display Installation Tool with Calibration (DITwC) posodobi (prek strojne kalibracije) LUT zaslonov, da se ujemajo prek celotne video stene.

Kalibracija z zunanjim senzorjem se uporablja z vsakim zaslonom in bele točke se prilagodijo na DITwC za popolno video steno.

Korekcija Mure običajno ostane stabilna v življenjski dobi zaslona, vendar je morda občasno potrebna ponovna kalibracija s programsko opremo DITwC zaradi učinkov staranja, ki lahko povzročijo različne bele točke.

Edinstven pristop

Sharpova tehnologija UCCT je resnično vodilen postopek na trgu, ki ga ne ponuja noben drug proizvajalec:

  • Korekcija Mure, ki temelji na L*ab: Ustvari linearen prikaz vseh zaznavnih barv, ki je blizu človeške zaznave barv.
  • 3D barvni nadzor: Uporablja kombinacijo notranjih posameznih "Look Up Tables" (LUTs) za barvno upravljanje
  • Barvna kalibracija bele točke: Zagotavlja popolno ujemanje s prednastavljeno barvno temperaturo z roba do sredine zaslona in prek vseh zaslonov z uporabo L*ab

Tako so zaslonu popolnoma enotni in se ujemajo prek celotne video stene – popoln način za ustvarjanje visoko kakovostnega in učinkovitega zaslona.