Stopi v stik

Tehnologija UV²A

Razvoj tehnologije UV²A predstavlja velik napredek v kakovosti slike in energetski učinkovitosti panelov LCD - in je tako izredno pomembna za naslednje generacije Sharpovih zaslonov LFD in naprav BIG PAD.

Nova tehnologija foto formacije UV²A omogoča natančno postavitev tekočih kristalov v sodobnih LCD panelih z uporabo UV svetlobe, ki poskrbi za visoko kontrastno razmerje 2.000.000 : 1 in več kot 20-odstotno povečanje prepustnosti svetlobe.

1* Ultravijolična svetloba
2* Poravnana plast z verigami polimerov
3* Steklena plošča

Sharp tehnologijo UV²A uporablja za izboljšanje najpomembnejših lastnosti zaslonov LFD and naprav BIG PAD. Rezultat: Vrhunska kakovost slike in izjemne lastnosti porabe energije.

Usmerjenost molekul tekočih kristalov v določeno smer odločilno vpliva na kakovost slike in porabo energije zaslonov LCD. Bolj natančno, kot so postavljene molekule, boljši je statični kontrast, svetlobna prepustnost zaslona in vidni kot.

Ker se tehnologija Advanced Super View (ASV) že uporablja pri večini najnovejših zaslonov LFD in naprav BIG PAD, Sharp že danes postavlja nove tehnološke standarde. Tehnologija UV²A sedaj združuje Sharpovo lastno UV-osvetljevanje in tehnologije obdelave s posebej razvitimi materiali površine.

Posebna funkcija tehnologije UV²A je nastajanje mikrostrukture s pomočjo posebne polimerne plasti, s katero je obloženo steklo zaslona. To je tako imenovana poravnana plast.
Verige polimerov, ki štrlijo iz površine plasti, so lahko fotometrično poravnane z uporabo UV svetlobe. Ta rebrasta mikrostruktura omogoča izjemno natančen nadzor poravnave molekul tekočih kristalov. Naklonski kot molekul tekočih kristalov, ki merijo le približno dva nanometra, je lahko prilagojen do najbližjega pikometra.

1* Tekoči kristal
2* Poravnana plast
3* Steklena plošča

Natančna poravnava tekočih kristalov z uporabo tehnologije UV²A na izboljšavo kakovosti slike in energetske učinkovitosti LCD zaslonov poglavitno vpliva na dva načina:

Prvič, ko so vključene črne slikovne pike, svetloba praktično ne prodre v panel. To poveča dinamično kontrastno razmerje na več kot 2.000.000 : 1 in omogoča prikaz ekstremno črnih nivojev.

Drugič, tehnologija UV²A poveča svetlobno prepustnost LCD panela za več kot 20 odstotkov. To prinaša učinkovitejšo uporabo osvetlitve ozadja, kar povratno omogoča svetlejše in bolj žive barve ter obenem varčuje z energijo.

Paneli X-Gen

Izboljšana zgradba slikovnih pik na paneli X-Gen sedaj omogoča neverjetna kontrastna razmerja.
Skupaj z novim LED osvetljevanjem ozadja v Sharpovi seriji zaslonov LFD in naprav BIG PAD dosežejo vrednosti vsaj 2.000.000 : 1.
Rezultat:

  • Izrazitejši črni odtenki
  • Živahnejše barve
  • Več prostorske globine